Toy Story 3

Eredetileg a Shrek 4-et tervezte megnézni anyu, mert a Toy Storyról mondtam, hogy állítólag sírós a vége. Végül felajánlotta a választás lehetőségét Ákosnak, mint a mozilátogató kompánia egyetleg gyerektagjának, és Ákos jó érzékkel a Toy Story 3-ra szavazott. Erre ültünk be, persze 3D-ben, Ákos olyat nem sűrűn lát.

Akár a Sherlock Holmes esetében, most is kijelenthetjük, hogy a film sokkal jobb, mint amit az előzetes alapján várnánk.

Az elején mindjárt szétröhögtem a fejemet a western jelenetnél, a kedvenc mondatom ez lett belőle: “Jaj, az árvák!”, és az utána következő kép, hát az nagyon nagy poén. Az alaptörténet nagyon tetszik, szerintem sokakat foglalkoztatott ez tiniként, nálunk például ezért van dugig a felső padlás a valaha volt összes játékommal, és ezért tilos őket kidobni lomtalanításkor, pedig anyuék minden évben felvetik, hogy esetleg megszabadulhatnánk már tőlük. Idén 13 éve laknak fent, de nem, nem és nem. Anyu a film végén azt mondta, most kicsit jobban megérti ezt a jelenséget, mint előtte :)

Szóval az alapötlet nagyon jó, tele van a film akciójelenetekkel, de van ugyanennyi sírva röhögős rész is, a vége pedig sírós. Azért a készítők gondoltak a felnőtt nézőikre, vagyis arra, hogy egy felnőttnek azért csak égő bőgve elhagyni a mozit egy animációs film után, ezért a sírós jelenetet a vége előtt kettővel iktatták be, és az utána következő kettőt viccesre alakították, így senki nem jött ki sírva, pedig azért nem kevesen szipogtak körülöttünk, és egyik szipogó sem volt már gyerek. Nyilván én is szipogtam, miért én lennék a kivétel, én, aki 13 éve még kinevettem anyut, aki tudott filmeken sírni. Mára beértem őt, röhöghetek magamon is :)

Most gondolkodom rajta, hogy ezt a mesét megérné megvenni DVD-n, persze csak pár év múlva, amikor nem lesz már olyan brutális az ára, mint pár hónap múlva, amikor megjelenik. Aki még nem látta, annak jó szívvel ajánlom, szerintem ezt kár kihagyni.

(Volt Pixar rövidfilm a film előtt, a címe Day and Night. Nagyon jól sikerült megint, azt a nyál szöveget mondjuk mellőzhették volna a végén. Mivel a teljes videó nincs fent a youtube-on, csak alaposan megvagdosott és/vagy képileg-hangilag szétcsúszott verzikókat leltem, nem szúrom be.)

Megjegyzések

  1. Na igen. Amikor írtad nemrég, hogy mekkora csalódás volt a Shrek, éppen írni akartam, hogy a Toy Storyt nézzétek meg, mert nekem az nagyon tetszett. A végén amúgy én is megkönnyeztem. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nagy film ez :) Nem sok esetben tetszett valaminek a harmadik része, a Toy Storyn kívül még a Jégkorszak volt ilyen. Remélem, vagy nem készül ezeknek több része, vagy nem szúrják el, ha mégis.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai