Matyi

ma dél után valamivel betöltötte első életévét.

Matyi első képe 100_8979

Volt ünnepi ebéd, nevezetesen húsleves és brassói aprópecsenye Csoma módra :), ezeket már az ünnepelt is megkóstolta, bár a leturmixolt almát őszibarackkal egyelőre előnyben részesíti. Aztán volt torta is:

100_8905

Nem teljesen egyedül csináltam végül, mert a krémet Tomi találta ki, hogy mégse legyen diszkosz meg íztelen az egyéves szülinapi torta, és a lecsokizás műveletét is ő végezte. Az egyest viszont én raktam ki, erre büszke is vagyok, bár indokot nem tudnék mondani.

A babák így bántak el a tortával:

100_8918

100_8919

Ebéd után volt ajándékozás családi bontogatással:

100_8922

100_8929

Az összesen három csomagban volt minden földi jó. Bébitelefon, anyu varrta vízilovas párna (a második képen látható), fakockából puzzle, mondókás könyv, mesekönyv, vicces katica, fürdőkonfetti, rugós béka (amilyen az én boszorkányom, szintén a Mesterségek Ünnepéről származik). Nagy volt az öröm, Bence majd kiugrott a bőréből, úgy örült az öccse ajándékainak :)

Aztán Bence is kapott ajándékot, mert mi múlt vasárnap, amikor a névnapját ünnepelték, nem voltunk ott.

100_8954

Ebben a csomagban mesekönyv volt, Pettson és Findus DVD, valamint gyurmaszappan. (A gyerek egész délután kezet mosni járt, ha kellett, ha nem :) Aztán amikor a sárga szappant véletlenül jól megnyomta, és az deformálódott, a következőt közölte: “Másik kell. Ez már gyurma.”, ezzel csatarendbe állította a piros szappant is. A kék egyelőre érintetlen.) A képen az is megfigyelhető, hogy Liza, mint a jó kiscserkész, ahol tud, segít.

Ez apu, amint a bohóclabdával játszik:

100_8959

A bohóclabda egyébként a kiskorúak és a nagykorúak körében is osztatlan sikert aratott.

Ez itt Bence, amint a segítségemmel teszteli a Pettson és Findus első részét:

100_8965

Javasoltam neki, hogy üljön talán mellém, amire ő: “Innen is látok.” A képen megfigyelhető, hogy van még hova fogynom, rajta vagyok az ügyön.

Ez a mai kedvenc képem, amin Nagyi és unoka együtt játszik:

100_8968

Aztán Matyi aludt egyet, míg a szülők vásárolni mentek:

100_8970

Ébredés után Nagyi és unokái kertészkedtek egyet az erkélyen:

100_8973

Aztán készült egy közös kép rólam meg a szülinaposról:

100_8975

Végül nagy családi idill bontakozott ki:

100_8978

A képen mindenki megtalálható, még Tomi is képviselteti magát a lába útján. Én a fényképezőgép mögött álltam.

Ezek után Tomival és Lizával vitorlát bontottunk, és egészen a Decathlonig meg sem álltunk. Itt kaptam füldugót, úszószemüveget és úszósapkát szilikonból, így már teljes komfortérzettel úszhatok jövő hét utáni héten, amikor kinyit az uszoda. Már csak egy rendes úszódressz kell majd, de az ráér.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai