Levelek Júliának




Ma néztük meg az Andikkal. A trailere ennek sem tetszik, de ez már csak ilyen. Kivételesen úgy láttam a filmet, hogy előtte nem olvastam egy kritikát sem, és nem is hallottam egyetlen véleményt sem olyantól, aki már látta. Így például azt sem tudtam, ki is a címben nevezett Júlia – simán azt gondoltam, a főszereplő csajszi, akit amúgy a Mamma Miából ismerek. Ha már itt tartunk, utánanéztem, és ez a levelek Júliának létező dolog(nak tűnik), úgyhogy ha egyszer Veronában járok, duplán is lesz okom megnézni azt a házat.

Mielőtt még a lényegre térnék, szeretném elmondani, hogy nagyon jó a főcím. A sok szerelmes témájú festmény, fénykép és rajz, alatta a kis nyálas zene… Telitalálat!

Nekem tetszett a film. Úgy éreztem, az Andiknak nem, mert tipikus amerikai limonádé. Tényleg az, de ez most jólesett. Annyira szépen megrajzolt kapcsolat a lányé és Victoré, olyan jól látszik benne, min lehet elcsúszni könnyen. Nyilván eléggé irreális gondolat, hogy 50 év után, amikor már leéltem az életemet, elindulok megkeresni a fiatalságot, annak is a legjavát, ami egészen egy nyáron át tartott, és mégis tetszett. Attól a gondolattól kicsit elszomorodtam persze, hogy ha Heath Ledger még élne, biztosan ő kapta volna Charlie szerepét, és az milyen jó is lett volna – na de ez már csak ilyen. (Még a Grimmet sem láttam, itt van DVD-n, ott is hogy fogom sajnálni, hogy szegény meghalt.)

Van a filmben egy csomó nagyon olcsó, nagyon gagyi húzás, többször feszengtem is az ilyeneknél, de összességében mégis bejött. Ezennel be is rakom a Szerelem sokadik látásra és a Ha igaz volna… c. filmek mellé azok közé a filmek közé, amiket bármikor megnézek szombat esti film gyanánt, ha éppen jólesne a lelkemnek egy kis amerikai romantika.

Megjegyzések

  1. Az nem teljesen igaz, hogy nem tetszett. A Victor-részét tényleg jól ábrázolták. Csak azt nem szeretem, amikor hipp-hopp két nap alatt egymásba szeretnek, és előadják a Rómeó és Júliát, és a térképről is lemennek egymásért. Vanessa Redgrave nagyon jó volt. És azt is el tudnám képzelni magamról, hogy 50 év elteltével megkeresek valakit, mert a film hatására tegnap meg is kerestem az általános iskolai szerelmemet a neten. Csak mondjuk összeházasodni lehet, hogy nem fogok 70 évesen. Meg azon nagyon csodálkoztam, hogy hogy lehet két ember eljegyezve, mikor ennyire nem foglalkoznak egymással. De ez sajnos nem a film kitalációja, hanem létező dolog.

    VálaszTörlés
  2. Egyébként a képen, a plakát bal felén, az ikon azt jelöli, hogy ne dohányozz a moziban?

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ez a kép DVD-borító, viszont akkor pláne nem tudom, mi az a jel, ami tényleg kicsit olyan, mintha azt mondaná, ne dohányozz.

    Én úgy éreztem, legalább egy hetet voltak együtt, mire egymásba szerettek, az meg nekem már elfogadható, mert pl. egy gólyatábor alatt is kialakulnak szerelmek, az meg még egy hét sem szokott lenni, a BöFi a kivétel. Én nem hinném, hogy 50 év után elindulnék megkeresni bárkit is, a gyerekkori szerelmeim meg mind ismerőseim az iwiw-en, így a hírfolyamból nagyjából tudom, mi történik velük :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai