Kis hírek, nagyvilág

Ismét meghalt egy külföldi fiatal Budapesten. Megölte valaki egy ún. youth hostelben az Akácfa utcában. Ilyenkor mindig az jut eszembe, miért nem tudunk mi vigyázni a turistáinkra.

Kínában új divat hódít: a sok okos festeti a kutyája szőrét. A legütősebb kép mindenképpen az utolsó az öt közül. Nem értem, kinek jut eszébe ilyen hülyeség, és mi vezérli az illetőt. Nyomorult kutyák, tényleg. Liza legfeljebb csokipakolást kap, mint ma reggel, amikor kér a csokipudingból, és benézi a dolgot. De ez...

Az is eszembe jutott még, mi lenne vajon, ha egy-két hétig csak pozitív híreket lehetne megjelentetni minden újságban, tévében, rádióban, tehát nem lehetne lövöldözésről, bankrablásról, mészárlásról írni ill. beszélni. Vajon mosolygósabbak lennének az emberek?

Megjegyzések

  1. Annak nagyon örülnék, ha végre normális hírek kerülnének a médiába, ugyanis vasárnap este pont ezen bosszankodtam én is. Ugyanis csupa negatívat mondtak be, ráadásul az egyik az volt, hogy 10 km-en belül 2 cserbenhagyásos gázolás fordult elő, és valószínűleg ugyanaz az egy sofőr követte el. Milyen világban élünk?
    Ami meg a kutyák festését illeti, én úgy emlékszem, hogy egy éve hallottam ilyet, méghozzá Ausztráliából.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a kutyák festése semmiben se más, mint mondjuk az uszkárok szőrének fazonra nyírása. Legfeljebb addig kellemetlen a kutyának, de utána nem érez semmi különöset. A kutya amúgy is kedvtelésből tartott állat, miért pont ez ne jutna senki eszébe? Ha már kínáról van szó, ott az is divat, hogy a kutyát vörösre festik, sütőben. Ha pedig lebontanánk a kulturális viszolygásunkat, valljuk meg, abban se lenne semmi gáz. (Tudom, hogy imádod a kutyádat, de a hindik például a teheneket szeretik, és azt nem tudják elképzelni, hogy valakinek van szíve abból steaket csinálni. így megy ez.)

    VálaszTörlés
  3. Én értem, hogy Kínában akár meg is eszik a kutyát, és valóban viszolygok a gondolattól, de el tudom fogadni, legfeljebb nem vágyom iszonyúan Kínában található piacra. Ezzel a festéssel szerintem hülyét csinálnak a kutyából. Jó, csak egy kutya, miért ne lenne mindegy neki, de akkor is. Annyira nem találom durvának a szőrfestést, mint bizonyos fajták farkának csonkolását, de azért kiakadtam, legjobban tényleg a tini nindzsa harci teknősön. Nyomorult kutya...

    Na igen, a sok negatív hír... Egyszer bemásoltam ide egy hozzászólást a híradókkal kapcsolatban, valahogy úgy volt, hogy "meghalt, lelőtték, agyonverték, FOLYIK a VÉR, és kis csimpánz született az Állatkertben." Tényleg teljesen ilyen a híradó, és nem lenne baj, ha másmilyen lenne.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai