Német szak

Esik a hó, aminek örülök, de most nem erről szeretnék mesélni.

Tegnap voltam bent Herminánál a szakdogám értékeléséért kb. 3/4 3-kor (3-kor hazamegy).Fél 6 körül a következő jelent meg az etr-ben: NÉN-SZD 5 (jeles). Fordítom: a németes szakdogám ötös. Kicsit sokáig tartott, míg magamhoz tértem a döbbenettől, és kezdtem elhinni, hogy ez tényleg igaz.

Ma reggel 9-től du. 1-ig megállás nélkül körmöltem (kijegyzeteltem a tételeket), már kezdtem olyan tüneteket mutatni, mint majdnem pontosan 5 éve, amikor elájultam a buszon (nem kaptam levegőt, kezdett hűlni az arcom), amikor felpattantam, és bementem a suliba, hogy adják oda az értékelésemet, bár továbbra sem értettem, hogy került fel a jegy, ha zárás előtt 10 perccel még nem volt meg a lapom.

Én: "Szia! Ma is az értékelésért jöttem."
Hermina: "Még nem érkezett meg." 
Bámulok rá.
Én: "Az érdekes, mert az etr-be tegnap felkerült egy jegy."
Hermina: "Milyen jegy?"
Én: "Hogy ötös a szakdolgozat."
Bámul rám.
Én: "NÉN-SZD ötös, ez van odaírva."
Hermina: "Hát én ilyenről nem tudok. Nem is tudtam, hogy a szakdolgozat jegyét fel lehet vinni az etr-be. Én mindenesetre nem kaptam meg a bírálatot."
Én, kétségbeesetten: "Akkor lehet, hogy például egyáltalán nem is ötös a szakdolgozatom?"
Hermina, mosolyog: "Nem tudok semmit. Lehet, hogy részeredmény. [Ja, lehet, az etr-be mindig részeredményt szoktak felvinni. Tomi reakciója erre a részre: "Ott gyűjtitek a piros pontokat, nem?"] Annyit tudok ígérni, hogy utánanézek."
Én: "Jó, akkor holnap úgyis itt leszek, mert államvizsgázom a másik szakomon, bejövök ide is."
Hermina: "Jó. Szia!"

És akkor ne kapjak idegösszeomlást. Mondjuk nem kaptam. Mikor kijöttem, még erősen anyáztam gondolatban, de mire hazaértem, megnyugodtam, és azóta röhögök, ha eszembe jut ez a történet. Azért még a finisben sem hazudtolják meg magukat. Német szak, én így szeretlek. (Nem, nem szeretlek.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai