Practical Magic

Gary Hallet jófej. Kedvenc szereplővé lépett elő. Amióta feltűnt a színen, és sikerült társítani hozzá a filmből a színészt, azóta többször hangos nevetésben törtem ki a beszólásain. Meg úgy általában a sztorin.

 

Az egyik elveszett jelenet már előkerült, mégpedig a film első jelenete. Eléggé átírták a forgatókönyvben. Például szó nincs akasztásról, Maria az öregkorba hal bele. Ez persze Massachusetts államban az 1740-es években (ha jól tippelek) normálisnak mondható, viszont kevésbé izgi, mintha az 1690-es évek módija szerint felakasztották volna, ezért aztán egy percig sem hibáztatom a rendezőt és a forgatókönyvírókat.

 

A másik jelenet még nem volt, de már csak 70 oldal van hátra, és egyéb jelek is arra mutatnak, hogy ez a jelenet bizony már nem fog felbukkanni. Elárulom, hogy ez az a jelenet, amikor Sally kislányként elmondja a varázsigéjét annak érdekében, hogy sose legyen szerelmes, majd a film második felében jön a jelenet második fele, amikor a varázsigében szereplő kisfiú, aki elvileg nem létezhet, felnéz az égre, és "megbabonázódik". Annyira aranyos jelenet! (Azért tekintem egy jelenetnek, mert egy időpontban történik a két fele, csak az egyiket a poén kedvéért a második felét elhalasztják.)

 

"He will hear my call a mile away. He will whistle my favorite song. He can ride a pony backwards. He can flip pancakes in the air. He'll be marvelously kind. And his favorite shape will be a star. And he'll have one green eye and one blue."

 

Ez pedig az említett jelenet. Imádom :) (És kivételesen olyan jelenet, ami szinkronizálva jobban tetszik.)

 

 

Olyat nem találok most, amin a jelenet második fele "eredeti környezetében" látható, mert ahhoz már eléggé fáradt vagyok, de az alábbi videó első 30 másdpercében a jelenet az első felével együtt szerepel. Remixelve persze. Néhány nyálas pillanattal megspékelve Gary és Sally felnőttkorából, dehát azt figyelmen kívül is lehet hagyni :)

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai