:O

Az Axánál azt omndták tegnap, hogy nem is úgy van, ahogy én tudom, biztos félreértettem (kivételesen 1000%, hogy nem értettem félre), és akkor most keressem meg az emilt, amiben a számlaszámom van, és oda küldjek pénzt. Megnéztem, mondtam, nincs ilyen emilem. Jó, akkor diktálja a számlaszámot. Később észrevettem, hogy a régi számhoz képest ez pont 1x8 karakterrel rövidebb, de gondoltam, majd a postán megmondják, ez mitől van. Az első postáskisasszony (60 körüli) olyan stílusban beszélt velem, mintha még ő lenne megsértve, amiért kérdezni mertem. Hozzám vágott egy rózsaszín csekket, erre megkérdeztem (túllépve azon, hogy én világosan megmondtam, X bankszámlaszámról Y-ra szeretnék utalni, ergo nem készpénzben szeretnék fizetni), hogy a címzett bankszámlaszámát hova kell írnom. Erre ő: "Azt én honnan tudjam?", de valami olyan bődületesen bunkó stílusban, hogy kedvem lett volna beszólni valami ütőset, de nem tettem, mert vele ellentétben én nem vagyok bunkó. Átmentem egy másik nőhöz, akinek láthatóan kb. annyi fogalma volt az utalásokról meg a bankszámlaszámokról, mint az előzőnek, csak ő bírt normálisan beszélni velem. Végül persze kiderült itthon, hogy marhára nem az Axának küldtem el a pénzt. Kösz a segítséget... Na mindegy, állítólag visszajön majd, és én meg próbálkozzak tovább. Vajon van értelme megint nekifutni úgy, hogy én egyik számlaszámról a másikra szeretnék utalni? Vagy ilyen nem is létezik? Vagy most mi van?

 

Arra jöttem rá, hogy mindig van lejjebb. Elég gáz már önmagában, hogy a szlovák kormány durcizik ránk, lépten-nyomon próbál minket beégetni, de minket valójában nem kell lejáratni, az megy magunktól is. Már akkor fogtam a fejem, amikor Sólyom azt találta ki, hogy ő átmegy szobrot avatni, akár tetszik a szlovákoknak, akár nem. Anyááám :S De ezek után az, hogy Molotov-koktélt dobnak a nagykövetségre, majd pedig megpróbálják leszorítani az útról a nagykövetet... Azt hiszem, nekünk már tényleg minden mindegy. Ez ilyen elmeroggyant ország.

 

Öröm az ürömben, hogy pl. az USA is elmeroggyant ország, vagyis legalább nem vagyunk egyedül. Az USA-ban ugyanis azt találták ki okosok, hogy kötelezővé teszik majd minden újszülött kisfiú körülmetélését, mert úgy csökkenti lehet a HIV terjedését. Egy csapásra a középkorban éreztem magam, amikor ezt meghallottam, de komolyan.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai