Állatok

A japán makákó jófej. A Spektrum "The Most Xtreme" című műsorának készítői szerint okosságban a hatodik az összes állat között (és a kutya csak tizedik... persze, persze). 30 évvel ezelőtt egy nőstény leste meg, ahogyan egy ember beül a tél közepén a "termálfürdőbe". Azóta az egész kis csapat a forró vízben üldögélve vészeli át a telet. Valahogy így:

 


 

Ami még vicces, az az, hogy nagyon szeretik a kurkászást, és akkor is elintézik maguknak, ha éppen nincs rajtuk se bolha, se kullancs. Ilyenkor odamennek például egy őzikéhez, jól megkurkásszák, ellopják a kullancsát, és beleteszik a saját szőrükbe :D Aztán élvezik a hatást: legalább két-három társuk keresi a kullancsot :D

 

A varjú is jófej. Leszed a fáról egy diót, és bedobja a kocsik közé. Amikor átmegy rajta egy autó, szépen leröppen az úttestre, és megeszi a dióbelet. A kis okos.

 

Egyébként voltunk tegnap Jane Goodall előadásán a Millenáris Teátrumban. Tominak és az anyukájának nem tetszett, nekem meg igen. Sok érdekességet mesélt a néni. Tény, hogy érdekesebbé tehette volna az előadást, ha kiválaszt egy témát (mondjuk a csimpánzok életmódja), és arról beszél egy órát, mert így sok mindent mondott, és így úgy érezhették többen, nem is mondott igazán semmit. Azért én örülök, hogy elmentünk. Egyetlen furcsaságot láttam, mégpedig azt, amikor a Roots&Shoots, vagyis a Rügyek és Gyöerek nevezetű egyesület két magyar főakárkije beszélt a színpadon. Két huszonéves lány. Az első beszéde alatt végig attól tartottam, hogy elsírja magát, vagy akár el is ájul. Embert így izgulni még nem láttam. Furcsa volt.

 

Készülni kéne az interjúra. Úúú, de izgulok...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai