Hétvége

Pénteken Livivel 8 és fél órát töltöttünk együtt. Ebben a 8 és fél órában két darab kiselőadást gyártottunk le. Nem teljesen, de azért nagyrészt. Már csak egészen kis munka van velük. Jó, jó, persze azért ebédeltünk is, beszélgettünk is, de este nyolcra már mindkettőnknek a fülén jött ki a német szakmódszertan így is. Ismét örülök, hogy jöttél :)

 

Tegnap szokásos móka, reggel 10-től este 7-ig angol meg egy német. Anyu nem volt otthon, Liza meg olyan kis egykedvűnek tűnt. Szegény most tüzel, így nem is csoda, hogy nem túl vidám. Szeretett volna velem eljönni, de az sajnos BKV-val nem megy. Egyrészt nem nagyon szeret buszozni, másrészt annyi cucca van (ebből a kosár a legproblémásabb), hogy azt én nem tudom BKV-val végighurcolni a városon, ha még Lizára is figyelni kell. Este Tomival voltunk vásárolni, én meg nem voltam az osztálytalálkozón. Nem sikerült meggyőzni magam, hogy elköltsek ötezer forintot belépésre. Elgondolkoztam rajta, mit mondtam volna el, mi van velem. Valószínűleg azt, hogy Tomival elköltöztünk otthonról, azóta (nagyjából) önnfentartunk, és azt is, hogy megjelent az első olyan könyv, amiben nyomtatva szerepel a nevem. Egyébként megkaptam a második megbízást is :)

 

Ma ünnepeltük a szülinapomat Tomi anyukájánál. Kaptam melegszendvicssütőt, és mivel ez egy profi darab, valószínűleg nem tudom majd eltörni az első használatkor egyetlen mozdulattal. Nem úgy, mint az előzőt. Valamelyik reggel fel is avatom a szerkezetet, melegszendvicset eszünk :) Kaptam még egy gyönyörű virágcsokrot is, ami a kancsóba költözött be, akkora nagy. Kaptam puncstortát is cukrászdából. A kinézete alapján Tomi anyukája nem gondolta volna, mikor átvette, hogy az egy puncstorta. A puncstorta ugye rózsaszín. A fondantól lesz olyan. Na, ezen egy deka fondan nem volt. Cserébe málnazselével vonták be a tortát, ami így kívülről piros. A végeredmény egyébként szerintem finom, Tominak nem ízlik. Egyetlen javaslattal szeretném támogatni a Nándori Cukrászdát, ahol azt mondták, hogy ők fondant nem csinálnak, mert arra nem mernek vállalkozni. Vagy vegyenek fel egy képzett cukrászt, aki tud fondant csinálni, vagy húzzák ki a kínálatukból a puncstortát, vagy adjanak ennek a tortának egy fantázianevet, és árulják úgy. De ezt a tortát ezen a néven kínálni nem biztos, hogy érdemes. Pedig finom.

 

Kiselőadást kéne csinálnom, de most ellustultam attól, hogy megtaláltam az illető cikkből két éve készített handoutomat. Így most úgy érzem, ráér ez holnapig. Meg ne szívjam :S

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai