Megoldódott

Legalábbis egy időre. Mármint a dugulás. Ma nem a tegnapihoz hasonló álszakember jött, hanem egy igazi, szépen ki is pucolta a csövet, és most aztán van minden, happy day, holiday. Egy ideig. Anyu azt mondta, mikor régen itt laktunk, kb. évente egyszer le kellett futni ezt a kört. Ha legközelebb egy év múlva kell, én már elégedett vagyok. Szegény nénit eléggé megviselte a dolog, úgy láttam, mikor ma összefutottunk. Én meg végre tudok mosni, ha holnap reggelig nem történik már megint valami dugulásszerű.

 

Megoldották a csepeli lövöldözést is. Nagyon-nagyon gusztustalan. Nem tudom, hogy jut idáig valaki, és nem irigylem se az érintett családokat, se azokat a rendőröket, akik végighallgatták a diktafon felvételét. Állítólag a beszélgetés eleje feszült volt, aztán oldódott a hangulat, és már majdnem kedélyessé is vált, mikor a biztonsági őr fegyvert rántott. Aljas egy emnber... Nem irigylem azt, aki végighallgatta.

Ahhoz képest, hogy előre kitervelték ezt a dolgot, eléggé idióta volt a végrehajtás. Nem mintha akkor kevésbé lenne gusztustalan vagy elítélendő, ha profin csinálják, csak engem még mindig meglep, milyen emberek vannak. Külön behívja az igazgatót egy találkozóra, és azt hiszi, nem tudja mindenki, hogy ki, hova, mikorra, miért hívta. Anyutól tudom, ez abban a suliban mégannyira igaz, mert kis iskola kevés diákkal, ennek megfelelően, gondolom, kis tantestülettel. A szervert ellopni... Apááám.... Mit hitt, hogy egy teljesen bekamerázott épületben majd nem jut eszébe senkinek megnézni a kamerák felvételeit? Ehhez mekkora idiótának kell már lenni? Plusz véres cipővel körbemássza a fél iskolát. Jó, túlzok, csak kis helyet mászkált össze. De tényleg, hogy lehet teljesen ép lábnyomokat hagyni? Hátha nem veszik észre? Igaz, erre anyu adott racionális választ: lehet, hogy akkor már nem volt a cselekedetei ura, mert mégis fájdalmasabb egy kézlövés, mint ahogy ő azt elgondolta. Borzasztó ez az egész. Talán túl sok krimit néztek, és esetleg most veszik észre, hogy a tévében kicsit máshogy mennek a dolgok, mint itt. Azért, akárhogy nézem, volt egy fél nap a kitervelésre. Nagy észkombájnok lehetnek az illetők. Amúgy sem értem, vajon miből gondolták, hogy jó ötlet egy sikkasztás elfedéseképp megölni egy (valszeg on spot derült ki, hogy két) embert. Valamiért azt gyanítom, 3-4 millió forint elsikkasztásáért lényegesen kevesebb börtön jár, mint a kettős gyilkosságért. De így most sikkasztásért ÉS kettős gyilkosságért fognak előreláthatólag életük végéig ülni. Már megérte. Gondolom, az elhunytak családján kívül még az övék örvend nagyon.

 

Lehet, hogy kapok fordítást. Kell írni próbafordítást, és aztán megtudom, mehetek-e. A héten még befejezem anyunak a How to Write Killer Fiction? kijegyzetelését, aztán választok szöveget, és már fordítom is nagy erőkkel. De jó lenne :)

 

Ma a tanítványomtól kaptam köszönetcsokit. De jólesett :) (Mármint nem a csoki, bár annak is nagyon örültem, mivel a karácsony ismét előhozta a csokifüggőségemet. Visszaeső vagyok. Kész.)

 

Hazafelé találkoztam Bükivel. Fél percre kb. Én örültem neki, bár nem tudom, ő örült-e nekem. Szeretem a régi ismerősöket :) Jó, vannak kivételek a volt osztályból is, de a kivételekkel érdekes módon még sosem futottam össze :)

 

Voltam a suliban filozófia jegyért. Na, vajon kaptam? Bingó, nem kaptam. Déltől kettőig volt jegybeírás. Én kb. fél egytől 12:50-ig dekkoltam a megadott helyszínen. Tanár sehol. Ezt egyébként nagyon szeretem. Megadok egy időpontot, aztán nem vagyok ott. Hát nem jó? Vagy ha ott volt a bácsi, csak kiugrott valahová, nagy kérés lenne, hogy esetleg ragasszon valami kis cetlit az ajtajára, hogy mégis mikor várható vissza? Nekem 20 perc ácsorgás megközelítőleg elég volt, sajnos nem érek rá egész nap, de még másfél-két órát sem, úgyhogy hazajöttem, legközelebb 19-én lehet próbálkozni. Nem értem, miért tojják le így a nyomorult hallgatót mindenütt...

 

Egy németes tanegységgel kapcsolatban olvastam a kurzusfórumon, hogy jegyet szerezni nem lesz egyszerű menet. A drága jó tanár úrnak ugyanis nincs etr-hozzáférése (mert vendégelőadó, azért), így az etr-be nem tudja bevinni a jegyeket. Persze szívesen beírja az indexbe jövő héten, de ha az etr-ben akarom látni, akkor kérni kell tőle valami igazolólapot, és azt odaadni a tanszékvezetőnek (aki soha nincs bent), vagy a tanszéki titkárnőnek, és akkor ők beviszik a jegyet az etr-be. Még azt nem értem, miért nem adják oda ennek a jóembernek a vizsgalapot, töltse ki, aztán a titkárnő feltehetné egyszerre az összes jegyet. Nem, az nem az ELTE lenne. Pláne nem a német szak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai