Advent

Ma van az első adventi vasárnap. Meg lehet gyújtani egy gyertyát, és meg lehet hozzá hallgatni Bing Crosby White Christmas című számát, ami a kedvenc karácsonyi dalom. Szereztünk koszorút meg gyertyát, hát nem volt könnyű. Kb. két óra rohangálásba telt. Hihetetlen. Ma még puritán koszorúnk lesz, a zöld mohán négy darab fehér gyertya fog állni összesen. Aztán majd valahonnan akasztunk a héten fenyőágat, és szépen kicsinosítjuk a koszorút.

 

A kutya fázik. Nagyon. Vacog a foga, és visít is. Ennek örömére hamarosan meglepjük őt egy kabáttal. Félek, nagyon röhejes lesz benne, de lehet, hogy inkább ez, mint hogy odafagyjon nekem a járdához. Ja, és holnap meglepem egy kutyafogkefével meg egy kutyafogkrémmel, hogy nálunk is legyen neki. Rettenetesen utálja, óriási hisztiket tud rendezni egy-egy fogmosáskor, de nincs mese... Be van gyulladva az ínye, ami fáj neki, és sajnos ez a kellemetlen állapot csak a fogmosástól múlik el. Úgy fog köpködni, mint egy láma :)

 

Ma nagyon megkönnyebbültem, mert találtam apunak karácsonyi ajándékot, aminek szerintem örülni fog. Ha ez megvan, sínen van a dolog. Senki más nem okoz annyi fejtörést, mint ő. Arra gondoltam egyébként, hogy idén szerény karácsonyt tartok ajándékok szempontjából, és sok lesz benne a kézzel készített ajándék. Ha minden igaz, lesz időm ezeket elkészíteni. Meg majd ügyesen választok, hogy azért ne tartson évekig.

 

Áll a galéria! Kisebb statikai malőr történt viszont, úgyhogy felköltözni még nem lehet. Ha a hiba elhárul, akkor a galéria kap még egy korlátot, egy lépcsőt meg egy függönyt, és már költöznek is fel a dobozok és a zsákok. Úgy örülnék, ha karácsonykor rend lehetne a szobában is... Csak amíg a dobozok és zsákok a szoba egyik fala mellett laknak, addig erre nem nagyon van mód.

 

A csodát nem sikerült véghez vinni, sőt. Ugyan ezzel a nyomoronc Valenz témájú esszével egészen jól állok (kétharmadnál), és még van mit írnom, a másik németest nem kezdtem el, és az amerikanisztikásat sem fejeztem még be. Rá sem néztem. A szótárazás is elmaradt. Pedig jó lenne, ha még holnap estig megcsinálnám, mert amennyi szót aláhúzott most James, gondolom, hasonló mennyiséget jelölt meg a könyv második felében is. És ha nekem mintegy 6 A4-es oldalnyi szót egyszerre kell majd kiszótárazni, akkor azt lehet, hogy túl sem élem. Na, ezért kéne belehúzni holnap. Meg kideríteni, hogy a harmadik németes esszével mi a szitu, miből kell, hol van hozzá a szakirodalom, meg ilyenek. A kurzusfórum alapján úgy nézem, nem lesz ez sem egy fáklyásmenet, mert senki nem tud semmit, a beígértszakirodalomnak se híre, se hamva. Nem baj, majd lesz valahogy... Amúgy a vizsgák így néznek ki: dec. 15., 16., 19. (ez egy programzáró kollokvium), január 6. (ez meg egy filozófia, pfujj, bocs ttól, aki filozófia szakos lenne) Tehát ha nem vágnak meg semmiből, teljes egy hónap nyugalmam lesz. Erre fogok gyúrni :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai