Tanulság

De előtte még egy pár más is :)

Szombaton a 7-ig tartó verseny 3/4 9-ig tartott. A khalegynk 2. lett, a fátylasunk különdíjat kapott. :) Szombaton megint megyünk versenyezni. Ez a verseny nekem nem tetszik. Egyrészt enyhén pénzéhes a szervező (a jelek szerint), ráadásul nem lehet fényképezni meg videózni, mert majd inkább vedd meg jó pénzért DVD-n (úgy 4-5000 Ft-ért). Ezek miatt a családom bojkottálja a rendezvényt, ergo nem lesznek szurkolóim a helyszínen :(

Jövő hétfőtől tanítok végre. Két fős csoportom lett :) Viszont szerencsére nem kint a francban kell órát adni, hanem a TTK épületénél, a Neumann János utcában. Jessz :) Előkerült a kiadó is, pontosabban én kerültem elő. Kiderült, hogy ők rögtön reagáltak, csak nem jött meg az emil :O Mindenesetre már kaptam is új könyvet :)

Ma szakmódszertanon kiderült, hogy a vocabulary teaching az túl általános. Inkább legyen olyasmi a címem, hogy vocabulary teaching with cards. Azért meg lennék lepve, ha ehhez találnék 2 könyvet meg 3 cikket. Tökre elvette ez most a motivációmat. Franc akar szakdolgozati témát keresni szakmódszertanból. Van elég bajom, most még ezzel is hülyéskedjek, hogy vmi miniatűr témakört találjak... Péntek estig. Marha jó. Nincs kedvem.

Tegnap nagyon tanulságos prózafordítás órám volt. Olyan dolgok derültek ki, hogy csak néztem. Képzeljétek, Magyarországon nincsen baloldal meg jobboldal. Van viszont baloldal meg nemzeti oldal. Azt hittem, összehányom magam, mikor ezt megtudtam a tanárnőmtől. Tényleg nem gondoltam volna ezt róla... Az is kiderült, hogy az egérfogúság a politikai pályán kizáró ok. A fülbevaló egy férfi fülében meg a nyúlfogúság viszont nem. Hmmmmm. Ez is tök érdekes. Az is kiderült, hogy ebben az országban csak egyetlen politikus hazudik. Csak azt tudnám, a tanárnő meg a hevesen bólogató osztálytársak merre jártak az elmúlt 10 évben (vagy régebben, de én csak 10 éve követem a politikát). Persze az is kiderült, hogy csődben az ország és minden a végét járja. És még azt is megtudtam, hogy minden intelligens ember a nemzeti oldalra szavaz. Tehát én nem vagyok se intelligens, se magyar. Szomorú. Mindenesetre ez az óra megadta a végső lökést. Vasárnap elbattyogok szavazni. Három nemmel. És szomorú vagyok, hogy ebben az országban ennyi szerencsétlen hülye van. Pl. az, aki kitalálta, hogy nemzeti oldal. Meg az, aki a wiw-es üzenőfalat floodolja olyan jellegű baromságokkal, hogy tényleg megyek sírni. Két kedvencem van. Egyik az, amikor Bibliából vett idézetekkel támasztják alá, hogy három igennel kell szavazni. Tényleg szánalmas. A másik nagy dobást ma olvastam. Pár órája. Választási trükk!!!!! Háromféle színű lap lesz, de nem mindegyik kérdés lesz más színű lapon, mert lehet, hogy mondjuk a vizitdíj meg a napidíj zöldön lesz, a tandíj meg lilán. Úgyhogy be ne dőljetek! 1. Aki három igennel szavaz, annak nem kurvára mindegy, milyen színű lapokon lesz a három kérdés? 2. Aki olyan szerencsétlen hülye, hogy nem olvassa el a kérdést, hanem szín szerint ikszel valamit, az meg is érdemli. Ja, amúgy ugyanez a kiírás tartalmazza azt is, hogy hivatalosan egyik színt sem rendelték egyik kérdéshez sem. Akkor most mi ez a hülyeség? Tényleg, miért nem képesek ezek az emberek használni a fejüket?




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai