Nyugi van

Kb.

Továbbra sem értem, a sok nyomesz hogy kajálhatja be, hogy mindenki nyert. Senki nem nyert. Mindenki veszített. Akkorát, hogy elképesztő. Szépen indulnak kifelé a befektetők, mert ugye ők nem szocializmust, hanem kapitalizmust szeretnének ide. Nem értem, hogy akinek nem tetszik a kapitalizmus, mi a tökért szavazott rá cirka húsz éve. Tényleg ilyen gyökerek az emberek? Én mindenesetre egyre komolyabban gondolkozom azon, hogy elhúzok ebből a szar országból. Mondjuk Svájcba. Ahol az emberek a fejüket gondolkodásra használják, nem pedig arra, hogy az országuk csődbe vitelét terveljék ki megdöbbentő alapossággal. Úgy szeretnék népszavazási indítványt beadni. Már a kérdéseket is tudom. "Egyetért-e Ön azzal, hogy 2009. január 1-jétől eltöröljék Magyarországon az adófizetés intézményét?" Kb. 98%-os lenne az igenek aránya. Ja, persze ügydöntő népszavazáson. Amennyi agyatlan hülye él itt... Kár, hogy ezt a kérdést nem lehet feltenni, mert mindenféle törvényekbe ütközik. Igazán kár. Pedig mekkorát röhögnék. Vagy esetleg: "Kívánja-e Ön 2009. január 1-jétől vizitdíj/tandíj/kórházi napidíj megfizetésével támogatni országa versenyképessé válását?" Itt is csak úgy tobzódna a sok igen. Hiába, no. Nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés.

Ma hívtak a nyelviskolától, hogy mégsem hétfőn kezdünk, hanem csak szerdán. Hihi. Ez már igazán kabarészerű. Lehet, hogy a Kész átverés stábja van a dolog mögött. Meg az is lehet, hogy nem. Mindenesetre elég furcsa. De ha egyszer végre elkezdődik a tanfolyam, már sínen van a dolog.

Mindenféle midterm volt a héten. Jó, ez túlzás, mert csak kétféle. Egy Stan meg egy szociológia. Mint kiderült, nagyon jól tettem, hogy a book companion website ppt-it és tesztkérdéseit bújtam ezerrel a szociológiára való készülés jegyében, mert főként ezekből állt a teszt. Mármint a négy közül választós rész. Talán csak két-három olyan kérdést láttam benne, ami a neten nem volt fent. Stan nem volt olyan gáz, bár majd inkább akkor kommentálom a dolgot, ha már tudom az eredményt. Szakmódszertanból minden lemaradásomat behoztam tegnap délután. Minden cikket elolvastam, minden fórumhoz hozzászóltam, a litreview topicot meg a forrásokkal együtt elküldtem a tanárnőnek. Csak remélni merem, hogy nem dobja vissza. Nincs kedvem ennél többet foglalkozni most már a dolognak ezzel a részével. Az egyik James-esszé olyan 80%-a már megvan. A bácsi külön kiemelte, hogy creative writingot kér. Hmm. Nemtom. Szerintem az alapötlet kreatív, meg talán a kivitelezés sem olyan rossz, de azért eléggé izgulok. Terveim szerint még a hétvégén befejezem, aztán belevágok a másik esszébe. Sőt. Lehet, hogy a harmadikat is megcsinálom így cirka másfél hónappal a határidő előtt, mert most van rá időm, akkor meg nem biztos, hogy lesz.

A könyv újraolvasásával a tizedik fejezetnél járok. Ha kész, akkor megint elkezdem olvasni. Aztán odaadom anyunak meg Tominak véleményezésre. Jut eszembe. Akinek van olyan ismerőse, aki vallásos és/vagy tök jó vallástöriből/vallásos terminológiából, az feltétlenül szóljon nekem. Kissé tanácstalan vagyok az utolsó negyven oldallal kapcsolatban... Jó, van szótáram, de az néha több megfelelőt is felkínál egy egyházi ranghoz, én meg nem szeretném, ha sírva menekülne a könyv mellől az, aki tudja, hogy nem az én választásom lett volna a helyes.

Holnap március 15. Ó, jeee! Végre egy kis ramazuri! Az már úgyis tök rég volt. Egy kis törés-zúzás, esetleg gyújtogatás feltétlenül szükséges az ünnepi hangulathoz. Még a turizmust is fellendíti. Tiszta haszon. Én mindenesetre ki nem teszem itthonról a lábam, kokárdára meg gondolni sem fogok. Mint tudjuk, azt csak az igazi magyarok viselhetik. Igazi magyar pedig az, aki a nemzeti oldal híve. A nemzeti oldal leánykori neve a jobboldal. Oda tartozik a fideszke vikcsivel meg a hasonló kaliberű bűnszervezetek (jó, ez csak poén, mert poénos kedvemben vagyok, igazából pártok). És mivel én meg nem vagyok vikcsirajongó, hanem inkább baloldali bűnszervezeteket támogatok, ergo magyar sem vagyok, hát nem tűzök kokárdát. Van ez így. Jajj, nem is mondtam. Kedden a fantörpikus szakfordítás órán kiderült, hogy Gyurcsány a népszavazásról szólva megmagyarázta, hogy ő győzött, mert a fél ország nem ment el szavazni, micsoda egy köcsög. Meg kellett volna kérdezni druszámat, ő vajon melyik adón nézte azt a beszédet (na vajh' melyiken? hát az egyetlen objektív hírcsatornán, a hírtv-n, kacag a vakbelem), mert ahol én néztem (azt viszont nemtom, melyik volt, biztos valamelyik kertv, pfujj), ott azt mondta, hogy a szavazásra jogosultak x (=?) százaléka járult az urnákhoz, és mivel megkérdezték őket, akarnak-e pluszban fizetni, ők azt mondták, inkább nem, ha már így kikérik a véleményüket. Hogy ebből milyen logikai úton-módon következik, hogy akkor szerinte ő nyert, hát az passz. De az okos nemzeti oldali fanok biztos értik. Ez a lényeg.

All in all, mindenkinek jó utcakődobálást és barikádépítést kívánok holnapra a nemzeti ünnep szellemében! Én meg a magam részéről babázni fogok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai