2008. február 20.

Most a kiadótól nincs hír. Ami nem aggaszt, mert legutóbb egy héttel a levelem után válaszoltak. Nyilván át kell nézegetni, amit műveltem, szóval még nem izgulok.

A nyelvsulinál lett egy csoportom. Most olyan 97%-nak érzem, hogy lesz ez a csoport. Hétfő-szerda 7.30-9.00. Majd a hétfői 9.40-es bácsinak kell szólni, hogy valszeg nem nagyon fogok beérni az órájára. Hogy fog örülni :D De sajna most ez van. Meg amúgy is írnom kell neki, jó, hogy mondom :P Mert én még nem kaptak kiselőadás témát. És szerintem rajtam kívül mindenki kapott. Ami gáz. És inkább most kérdezek rá, mint utolsó órán. Volt már ilyen csoptársam, aki így tett... Halál boldog volt a tanár....

A szócikkről annyi hír van, hogy kaptam egy 10 szóból álló kosarat, amit jövő keddre legyek kedves elkészíteni. Azt írták, hogy azért küldik, hogy tuti jól válasszanak. Rajtam kívül még ketten kapták meg. Na most. Ez azt jelentheti, hogy nem áll jól a szénánk, ezért csináljunk pluszt, hogy hátha még javul a helyzet. Másik lehetőség, hogy csináljunk még, hogy ezek is olyan szupik lesznek-e, mint az első. Hát inkább az első látszik valószínűnek... Úgyhogy akkor most holnap megírok mondjuk kettőt, és el is megy ez a kettő, hogy lássák, hogy folyamatosan dolgozom rajta. Ettől eltekintve még azt fogom csinálni holnap, hogy vmelyik James-órára olvasok. Aztán pénteken a másikra meg mondjuk Benczesre írok házit, meg mondjuk a többi ilyen apró-cseprő cuccot is letudom. És akkor szombat-vasárnap fordítás meg szócikkek. Szóval a fordítással most úgy néz ki, kicsúszom a magamnak megszabott vasárnapi határidőből. De nem baj. Azért igyekszem. Szeretnék vele végezni, mert már tényleg szeretnék odáig jutni, hogy a fogalmazást javítgassam. Sajna helyesírási szabályzat is kell majd hozzá :( Össze vagyok zavarodva :( Egyrészt túl rég és túl kevés helyesírási dolgozatot írtam, másrészt amerre csak nézek, mindenütt azt látom, hogy a vesszőt teljesen ötletszerűen használják. Érdekes, hogy tudom a szabályt még mindig, mégis bizonytalankodom, hogy most akkor mikor is kell meg mikor nem. De majd most elolvasom a szabályt megint, és akkor tök élénk lesz az emlék, és hátha magabiztosabb leszek kicsit. Utálom a bizonytalanságot. Mindenben. Ebben is.

Papp Andreához járok három szakfordítás szemináriumra. Ennél nagyobb szerencsém nem is lehetne. Egy tündér a néni, aki nem gondolja, hogy csak az ő órájára járunk, tehát nem ad fel száz oldalakat óránként és hetente. Teljesen elfogadható mennyiségű házi van. Plusz mindhárom óra műfordítás vagy legalább érinti ezt a területet. Ennek nagyon-nagyon örülök, mert nagyon jól fog jönni. Ezen felül még csütörtökönként van egy fordítási előadásom, úgyhogy jól el vagyok látva :) Azt számolgattam, hogy jövő félév végére befejezhetem a szakfordítás programot, ha ügyes vagyok. Még van a ZSFK-05., 06., 08. és a programzáró kollokvium. Húúúú, de jó lenne :) Szeretnék minél gyorsabban haladni. Most az a terv, hogy 9. félévben csinálom az államvizsgát. És ez a 6. félévem. Ergo bele kell húzni. Amerikanisztikán (a mostaniakon kívül) még 17 kredit van hátra, németen 29, tanárképzésen 14, szakfordításon 14 kredit, közismeretiből 2 kredit van hátra. Terveim szerint 8. félévben mindent befejezek, és akkor a 9. félévre csak a német tanítási gyakorlat marad egy darab szemináriummal. Na meg a három (vagy kettő) szakdoga :) Húú, izgi :) És ha kicsit hamarabb észbe kapok, a 9. félév teljes egészében lehetne a szakdogáké. Késő bánat, eb gondolat. Még annak kell utánajárni, hogy abszolutóriumot mikorra kell a kezemben tartani... Akkor, amikor leadom a szakdogát, vagy akkor, amikor megyek államvizsgázni? Hmm. Ez még nem tiszta. Ha előbbi, akkor 10 félévbe kerül az egyetem :( Ami alapvetően nem gáz, mert 10 félévem lenne rá, de azért mégis szeretném hamarabb megcsinálni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai