Január 19.

Nem túl sok a fennforgás. Megvan az első bukásom. Jeeee. Szerintem halál igazságtalan, és a tisztelt tanárnő elmehet a búsba. De persze ez nem számít, a lényeg, hogy UV lesz. Jeeee. Mindig erre vágytam. Legyek érte hálás (szó szerint ezt mondta a néni). Hát, mit mondjak. Megköszönni már csak nem fogom.

Lett sok új filmem. Stan és Pan (2 db), Charlie Chaplin (2 db). Mindegyikre rá van írva: "Hang: Szöveg nélküli -- Felirat: Magyar" Hihi :) Majd ha úgy adódik, megnézem őket. Azon kívül bálákban áll a természetfilm is itthon. Na jó, ez nagyon durva túlzás. Van 2 darab, amit meg kell néznem, muszáj, egész egyszerűen. Az egyik a delfin, az elefánt és a kutya méhen belüli fejlődéséről szól, a másik Pompeiiről és Herculaneumról. Ja, amúgy mindenki nézzen NatGeo Channelt. Nagyon jó dolgok mennek ám rajta :)

Olvasni kezdtem a karácsonyi könyveimet. Elsőként a Dr. Jekyll and Mr. Hyde címűt. Még 18 oldal van hátra belőle. Ma még befejezem. Végülis tetszik, hátborzongató, izgi. Csak azt nem tudom, jó-e, hogy semmi logika nem mutatkozik az egészben, és a 88 oldalból az utolsó 18 oldal magyaráz meg mindent (legalábbis nagyon ajánlom....). Aztán holnap német irodalmat olvasok. Azt a 30 oldalt magyarul, amit most találtam magamnak. Délután meg talán nézek valami filmet. Akinek van Gumimacik- és/vagy Hupikék törpikék-összese, bátran jelezze felém.

Nagyon hideg van itt. Pedig drasztikusan emeltem a hőmérsékletet a szobámban. Éppen ma. Reggel. Amíg hidegebb volt, nem fáztam. Most melegebb van, de fázom. Hmmm. Éjjel alig tudtam elaludni (kb. másfél órát vergődtem), mert nem kaptam levegőt. Nem tudom, miért, nincs bedugulva az orrom. Nagyon kellmetlen volt. Ma meg a jobb oldalamon a bordáim fájnak. Kész :S

Járok hastáncra megint :) És a jövő héttől már kettőre, hurrá :) Mercedes iskolájába mentem el a héten, mert pont most indult teljesen kezdő tanfolyama. Ugyan a teljesen kezdőnél már előrébb járok, arra gondoltam, nem árthat, ha ismétlek és rendesen megtanulom egyszer az összes alapmozdulatot. A két lány, aki tanít minket, nagyon aranyos. A hely hangulata teljesen kiütött elsőre :) Mindenhol egyiptomi tárgyak, félhomály, a fehér falon egyiptomi képek felfestve, mécsesek, gyertyák, két falon végig tükör... Nagyon-nagyon tetszik :) Ma pedig kaptam egy üzenetet Ezgitől, hogy szerdánként megint tanít :) Hozzá is elmegyek. Pénzben ez nem kevés, de kigazdálkodom :) Az ösztöndíjam egy részét igazán használhatom erre. Persze a legjobb az volna, ha sikerülne munkát kapni szinkrondramaturgként, de azért szoktatom magam a gondolathoz, hogy nem lesz ebből semmi.  Most úgy érzem, az tetszene, ha NatGeo-, Discovery- vagy Spektrum-filmeket fordíthatnék. Mert nagyon tetszenek ezek a félig-meddig ismeretterjesztő filmek. Most nem konkrétan a sáskák nemi életét taglalókra gondolok, de rengeteg minden van, amit nagyon szívesen néznék rendszeresen úgy, hogy én írom a szövegét :) Nos, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai