Hmmm

Hozzá tartozik még a kihagyott kb. 1 hónaphoz, hogy voltunk Tomival és az anyukájával múmiás kiállításon, valamint az is, hogy Tomi vett egy Hyundai Ponyt :) Nagyon szééép! Komolyan :) És teljesen csendes meg minden :)

Azt is el szerettem volna mesélni, hogy milyen furcsa érzés rég nem látott ismerősökkel találkozni. Először itt volt Márkus Dani, lázáros oszttársam, 9 éve nem láttam. A buszról leszállva jött oda hozzám, hogy szerinte ismer engem. Én meg megerősítettem, hogy ez tuti, mert egy osztályba jártunk :) Teljesen feldobódtam ettől. Aztán érdekes volt még összefutni az utcán a volt angoltanárommal is. Valamint megdöbbentett, hogy láttam Poggit :) Neki nem köszöntem, mert ő éppen lefelé szállt a villamosról, míg én fölfelé tartottam, és mire leesett, hogy ez ő, addigra már az aluljáróhoz vezető lépcsőn lefelé haladt eléggé gyors tempóban.

A film, az Amistad, nem tetszett. Sokkal izgibb volt netes honlapon elolvasva az egész történet :) De így legalább képben vagyok. 2 és fél órás film (abszolút normális ilyet választani egy másfél órás órára), de én 2 óra után eljöttem, mert már így is fél órás késésben voltam Pénzes Margithoz, és nem akartam, hogy az én kedvemért bent töltse az egész délutánját a suliban. Beszélgettünk egy kicsit, aztán hazamásztam kicsit takarítani meg angolozni Anitával. Elkértem a tanárnőtől a Halász magyar-német nagyszótárt, és megkaptam tőle kölcsönbe :) Hurrá! Most már van mivel fordítanom a jövő heti fordítás ZH-n :)

Szombaton kirándultunk Tomival, Lacival és Katival. A Rám-szakadéknál voltunk, ahonnan elsétáltunk Pomázra. Eredetileg onnan haza akartunk sétálni Budapest, Csillaghegyig, de aztán mindenféle okokból kifolyólag HÉV-re szálltunk és úgy jöttünk haza. Így is megtettünk kb. 35 km-t. A Rám-szakadékot elrontották :( A láncok helyett korlátok állnak ki a sziklákból, valamint a legizgalmasabb sziklamászós részek helyére létra került :'( Nagyon nem értek egyet ezzel az eljárással :S

Írtam esszét Jamesnek, amire behívott az irodájába elbeszélgetni. Rendezzem át, mert így kissé kusza. Plusz fejtsek ki pár dolgot jobban. Megtettem. Visszaküldtem. Remélem, így most jó és kapok rá sok pontot :)

Úgy néz ki, nem kapok ösztöndíjat, ami halálosan igazságtalan. 45 kreditet csináltam előző félévben, míg a diákok naagy része 30 körül. Igaz, a kreditindex nem lett 4 fölötti, de csak 1 tizeddel rosszabb az 1. félévhez képest és 14 kredittel több. Nem értem. Miért nem értékelik? :'( Mindenesetre többet nem veszek fel ennyi kreditet egy félévben. Gürizik a nyomor bazi sokat egy féléven át nulla elismerésért :(

A kutya újabban azt a szokást vette fel, hogy bepisil. Itt, a lakásban. Anélkül, hogy jelezné, le kell mennie. Csak tájékoztatásul: eddig ez volt a szokás. Leült az ajtó elé vagy zajongott. De most? Nem tudom, mi van vele. Hétvégén hányt is :( Nem akarom, hogy idős kutya legyen, egy öreg hölgy. :( Jajj, de rossz :(

Mondtam már, hogy szeretek az Andikkal beszélgetni? Mindenesetre most mondom. Szeretek az Andikkal beszélgetni :) Építő jellegű társalgásost játszunk Frank előadása helyett, ami jó :) Ráadásul nagyon szuper esszét olvastam az utolsó napokkal kapcsolatban (by J. Andi). Hurrá :)

K. Andi kölcsönadta a Bridget Jones's Diary c. könyvét, amit négy nap alatt elolvastam óriási röhögések közepette. Annyira tetszik, hogy ma meg akartam venni a második részét, hogy azonnal elkezdhessem (ma fejeztem be az elsőt). Plusz meg akarom venni a Men are from Mars, Women are from Venus címűt is, mert láttam egy sorozatot a Spektrumot ezzel a címmel, és remélem, a sorozatnak és a könyvnek van valami köze egymáshoz :) A Libri az Europarkban persze nem tart ilyen jellegű könyvet. Á, dehogy. Ehelyett inkább óriási kupit tart az idegen nyelvű könyvek helyén, amiben semmit nem lehet megtalálni. Jó, éppen átpakolás forgott fent, de ezt miért akkor kell, mikor én azonnal Bridget Jonest akarok venni? Azt mondta a lány, akit megkérdeztünk, van-e nekik 2. rész, hogy legalább 2 hét, mire megjön. Na persze. Majd pont kibírok 2 hetet a folytatás nélkül. Pffff. Holnapra 4 könyvesboltom van talonban, ahová elmászok Frank előadása helyett, hogy a 2 igen fontos könyvet beszerezzem. Ja, a Libriben amúgy volt 2 könyv, ami nagyon érdekelt: Balkezesek kézikönyve és A nyelv .... Izé.... Nem emlékszem a címére, de egy anya van a gyerekével a borítóján (festmény) és a könyv témája, hogy a nyelv formálja a gondolatot vagy fordítva, valamint a nyelv elsajátításáról, a jelbeszédekről és az állatok nyelvéről is szó esik benne. Nagyon szívesen elolvasnám mind a kettőt!!!!

Most pedig néhány idézet, csak úgy, mert tetszett (bizonyos idézetek persze a szituációval együtt voltak viccesek):

"Jajj, a faszom" (teljesen indifferens hangon)

"Aha... És hogyan fogod a sárgáját előbb kiszedni onnan, mint a fehérjét?"

"I think Dad is having a nervous breakdown. Mind you, if I'd been married to Mum for thirty-nine years I'd have had a nervous breakdown, even without her running off with a Portugese tour operator." (Bridget Jones's Diary)

(Előzmények: Bridget: 'Actually, I think we should be doing the off-screen romance between Darcy and Elizabeth'[...]
'You, my darling,' he [Richard Finch, the boss] said to one of my breasts, 'are an absolute fucking genious.')
"I always hoped I would turn out to be a genious, but I never believed it would actually happen to me - or my left breast." (Bridget Jones's Diary)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai