...

Először is akkor 1956, ha már mindenki erről beszél. Meg kell mondjam, nem hoz lázba ez az ünnep. Leginkább azt tudom értékelni benne, hogy munkaszüneti nap. Szép volt a díszmenet meg a külföldi méltóságok virágelhelyezése, amit a tévében láttam, de ennyi. Megnéztem Tomival, K. Andival és az ő testvérével a budai rakparton felállított 2 km-es trikolort, ami plakátokból áll össze. Jó volt a korabeli zenékkel meg tudósításokkal, de annyira nem fogott meg. Utána Tomival hazasétáltunk a Nagykörúton. Szóval az ünnep maga annyira nem érint meg, de az kifejezetten idegesít, hogy bizonyos emberek ezt is kisajátítják. Az ünnepi menetben aktuálpolitikai jelszavakat skandálnak. Már '56 is csak az övék? Mint ahogy csak az övék a Kossuth tér meg csak ők magyarok? Azon kívül idegesítenek azok az emberek, akik elmennek átvenni egy kitüntetést, és arra sem képesek, hogy életükben egyszer kezet fogjanak bizonyos emberekkel. Miért kell ott is politizálni? És akkor az indok? "Ha tudtam volna, hogy tőle kapom, el se megyek, de nem tudtam." Persze, persze. Hol él az illető? Eddig mindig ez a bizonyos ember terjesztett fel kitüntetésre. Most mit hitt, ki tette? Talán a Jótündér Keresztanya? Grrrr..... Persze tuti, hogy ő sosem hazudik. Egészen tuti.

Múlt pénteken voltunk színházban anyuval, megnéztük a Tartuffe-öt. Bár ne tettük volna... Rettenetesen rossz volt. Nem szeretnék ezután túl sok olyan darabot látni, amit Csiszár Imre rendezett. Tiszta pornóelőadást csinált belőle buzicsókkal. Semmi bajom a homoszexuálisokkal, de nem értem, miért kell belevinni olyan dolgokba a témát, ahol semmi keresnivalója. A legmegdöbbentőbb az volt, amikor Őze Áron (Tartuffe) meztelenre vetkőzött és úgy állt a színpadon percekig. Komolyan... Ízléstelen.

Szombaton túráztunk Tomival, megcsináltuk a Budai Kilátók (vagy ilyesmi) teljesítménytúrát. 23 km, 7 óra volt hozzá a szintidő, de mi 6 óra alatt tettük meg. Utána este 6-tól reggel 9-ig aludtam. Nagyon jó volt :)

A héten nem volt semmi izgi, de a jövő hét húzós lesz... Fonetika ZH, amerikai irodalom ZH, német film kiselőadás (egy nem túl jó filmről, amiről ráadásul nincs anyag a neten és nincs könyv a suli könyvtáraiban). Egyesek meg azt terjesztik, hogy kedden amerikai töriből is ZH lesz. Az azért baj, mert kedd holnap van, nekem pedig nincs meg a könyv a tárgyhoz (mivel beszerezhetetlen, csak néhány könyvtárban van meg), azon kívül nem tudom, mit kéne megtanulni. Remélem, mégis tévedés.... Most kb. az egész évfolyam meg van rémülve, senki nem tud semmit. Nagyszerű.

Szombaton voltunk Tomival, Lacival, Katival és az ő testvérével Veresegyházon a medveparkban. Láttunk sok szép macit, akik halál lusták :), valamint volt még vaddisznó, farkasfalka és ló is a látványosságok között. Utána találkoztunk K. Andiékkal. Tegnap délután jöttem haza, nem tanultam semmit, de majdnem az összes cikket elolvastam Jamesre (még 10 oldal maradt). Este megnéztem újra A bukást, ami megint kikészített, aztán megnéztem Traudl Junge visszaemlékezéseit, ami meg érdekes volt. Nagyon. Most pedig megyek és megpróbálok tanulni. Ráadásul még ajándékot is kéne készíteni... Áááááá!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai