Zsúfolt hét, sok szöveg

Az elmúlt majdnem egy hét zsúfolt volt és élményekkel teli meg minden.

 

Pénteken anyuék elutaztak anyu kollegáival helyes kisbusszal Münchenbe és Salzburgba. Én pénteken írtam egy oldalt a nyolc oldalas irodalom esszéből meg csomó egyéb házit. Aztán angoloztam Rékával, aztán megérkezett Tomi, és hétfőn délután egyig egyfolytában itt volt.

 

Elmentünk szombaton a Szépművészeti Múzeumba, ahová a jegyet online vettük meg, ami tiszta izgi volt. Nagyon kedvezményesen megnéztünk három kiállítást. Az egyika Sigismundus, a másik a barokk, a harmadik meg a spanyol festős volt. Elég sok időt töltöttünk el a múzeumban, eléggé lejártam a lábam, viszont sok-sok szépet láttam. Volt két kis infánsnős kép is, amiknek megismertem a történetét. A lényeg, hogy a kék ruha jobban áll a kis infánsnőnek.

 

Vasárnap kb. nyolc órán keresztül írtam irodalom házidogát, és halálosan elfáradtam bele. Már az életemet kezdtem unni a végén... Azért csak összeszenvedtem a nyolc oldalt, de szerintem nem lett olyan jó. Mikor kiválasztottam a témát, még azt hittem, hogy lehet róla izgalmasat írni. Hát lehet, hogy lehetett volna, de nekem nem sikerült.

 

Azt gondoltam, hétfőn majd részt veszünk Tomi szülinapi ebédjén, aztán megyünk majálisra. Tavaly nem voltam, pedig nagyon szeretem a Városligetben a kirakodóvásárt meg a sok vidám embert. Ez a terv több körülmény hatására meghiúsult. Először is szakadt az eső. Egész nap. Este hatkor kisütött a nap úgy öt percre, de azzal már nem sokat értem. Azért nem unatkoztam. Délelőtt fél 11-kor, két perccel az indulás előtt, felcsöngetett Tamás, aki szomszédunk, hogy feltörték apu kocsiját. Ettől mindjárt nagyon vidám lettem. Elsőre arra számítottam, hogy kiszedték a rádiót és szétverték az egészet. Igyekeztem megelőzni az idegrohamot, míg futottunk le a kocsihoz Tomival. Nem vittek el belőle semmit, csak kicsit széttúrták. Meg hát csöppet üvegszilánkos lett a belseje. Halál sokáig tartott elintézni a hivatalos részt. Felhívtam a 112-t, ahol kb. öt percnyi kellemes zene meghallgatása után elmesélhettem, mi bajom. Akkor átkapcsoltak a kerületi rendőrkapitányságra, ahol megint elmondtam a gondot. Innentől számítva 45 perc múlva meg is érkezett a járőr. Jól elüldögéltünk Tomi kocsijában, május elseje is volt, nem arról van szó. De azért kapkodhattak volna kicsit jobban. Körbejárták a kocsit, aztán mondták, hogy küldenek technikust. Küldtek. Ő már 10 perc alatt ide bírt érni. Ettől kezdve másfél órát álltunk az esőn Tomival. Szétfagytunk, szétáztunk, én a magam részéről megfáztam és nagyon elfáradtam az idegeskedéstől. Végül sikerült a kocsit elhelyezni a szomszéd udvarán, mert hozzánk nem fért be. Vicces. Tomi szülinapi ebédjét azért lekéstük. 3 órával. Azért jó volt náluk, nekem tetszett. Anyuék este kilenc előtt jöttek meg. Nem voltak nagyon elragadtatva a történtektől, de nem is akadtak ki nagyon. Apu már kedden megcsináltatta a bevert ablakot a kocsin.

 

Tegnap jöttek anyuhoz szerenádozók. Lizát elvittük orvoshoz Tomival. Ilyen hisztit ez a kutya még sosem csapott az orvosnál. Egészen megdöbbentem a dologtól. Extra ellátásban részesült. Kapott kombinált oltást, levágták a körmét, ráadásul még a hátát is megnyomorgatták. A hiszti akkor kezdődött, amikor azt a műbőr szájkosarat rátette az orvos. Szegény kutya egyből pánikba esett, nyüszített, morgott, rúgott és karmolt. Ütött is. Azt a fejével. Alig bírtam lefogni. A körömvágást alig viselte el, az oltás jobb volt, de a hátának szétnyomkodását elég fájdalmas és türelmetlen vonyítással tűrte. Kapott fájdalomcsillapítót. Azért volt szükség a háta vizsgálatára, mert mostanában többször előfordult, hogy sántított, mikor hosszabb fekvés után felállt. Hátha elmúlik ez neki a gyógyszertől. Mindenesetre fejvesztve menekült a rendelőből a kínzás végén. Rám nem haragszik, pedig azt hittem, utálni fog.

 

Három napja hajnali egykor fekszem. Ez cseppet sem jó. Mégis ez történik. Egyszer azért, mert hajnali egykor még házidogákat nyomtatok, aztán azért, mert hajnali egyig írok fogalmazást nyelvgyakorlatra meg mondatfordítást nyelvtanra. Ilyenkor a legjobb cikket olvasni James órájára is. Komolyan. Tutira semmit nem fogok fel belőle. A témát azért megjegyeztem, mert már írtam róla házidogát pár hete. A harmadik alkalommal dartsoztam Tomival. Mert dartsot kapott anyuéktól szülinapjára. Az egy nagyon jó játék. Nagyon szeretem. Majd nemsokára detektívezni is fogunk, azt tőlem kapta. Nem tudom, hogy azt szeretem-e, de majd kiderül.

 

Most megint 11 óra van majdnem. Reggel 7-től vizsgajelentkezés. Nagyon jó ám ez :) Legutóbb fél 6-tól ültem a gép előtt, hogy be tudjak jelentkezni a vizsgáimra. Most csak negyed 7-től fogok. Milyen jó lesz :s

 

Tutira nincs ember, aki ennyi szöveget elolvasna. Pedig ezt szóban is előadtam embereknek. Csapody biztosan felajánlaná nekem, hogy hoz fogalmazásgátlót. De most inkább beülök kicsit a kádba, aztán alszom egyet, hogy holnap frissen és fitten tudjak jelentkezni a vizsgáimra :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai