Zoli szülinapja

Tegnap őt ünnepeltük, szerdán volt 32 éves (anyuéknak meg ugyanakkor volt a 20. házassági évfordulójuk, ők egy helyes kis cserepes virágot kaptak tőlünk, jelkép jelleggel, de a nevére nem emlékszem, mert béna vagyok virágban). Volt ünnepi ebéd kétféle tortával meg krémessel. Hát igen, kicsit túllőttünk a célon különféle vicces okokból. Tomi sütött egy tortát éjfélkor 4 tojásból, mert annyi volt itthon, úgyhogy az megfelelően kicsike torta lett. Az állatorvosnál tett látogatás után Lizával együtt átvittük ezt a tortát anyuékhoz, majd elmentünk vásárolni, és vettünk krémest, mindenkinek egyet, mert mondtam, hogy ha kicsinek érezzük a tortát, legyen már valami plusz. Aztán hazamentünk, és azt láttuk, hogy apu tortalapból épít egy bazi nagy tortát, és már a végén jár. Vicces volt.

Volt ünnepi ebéd nyígó Bencével. ("Kiszállok.", majd amikor kiszállt az etetőszékből, "Mosd meg kezemet, most!", aztán sírás, mert Zoli evett tovább. Ekkor apu szólt Bencének, aki a krokodilkönnyeken át rá se rántott, mire Kata: "Szól a papa. Menj oda hozzá! Lehet, hogy meg akarja mosni a kezedet." Ekkor sírás over, majd a gyerek elvonult kezet mosni apuval.) Volt ajándékozás is: Zoli kapott anyuéktól egy fejhallgatót, tőlünk meg csokit és DVD. Ez utóbbit nem is nagyon tudta mire vélni, mert még nem hallott a Vaskabátokról, de mondtuk neki, hogy nagyon jó vígjáték, kíváncsi leszek, szerinte is az-e.

Volt délutáni szundi. A nagyágyon aludtunk Tomival és Matyival, Zoli a középső szobában foglalta el a fotelt. Matyi édes volt, megébredt kicsit, kinyitotta a szemét, felemelte a fejét, megsimogatta a kezemet, majd visszafeküdt és aludt tovább. Bence egész délután pörgött, ahogy szokta, neki nem kell délutáni alvás az emberi kinézethez :) Matyi meg van most fázva, ezért Kata porszívós orrszívót vetett be nála, amitől a gyerek ordított, majd kiderült, hogy lázas is, 38.5-re felment a hőmérséklete. Részben ennek okán Katáék fél 5 körül nagyon gyorsan összepakolták a két gyereket, és hazamentek, útba ejtve a gyógyszertárt, hogy már út közben kapjon lázcsillapítót Matyi.

Hazafelé Liza is kapott gyógyszert, csak ő antibiotikumot. Csütörtökig szedi, aztán visszavisszük, és "megbeszéljük a doktor úrral, hogyan tovább". Én most már nem szeretnék neki műtétet. Annyira jó lenne, ha műtét nélkül is megoldódna már ez a hülyeség...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai