Facebook spam

Pár hónapja bedőltem egy ilyennek, amikor egy volt osztálytársnőmtől kaptam valami ajándékot a falamra, és meg akartam nézni, mi az, aztán a kb. 120 ismerősömből kb. 40 megkapta a falára ugyanezt az ajándékot tőlem.

Most az a menő spam, amikor az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót, amitől az emberben felébred a gőg, hogy ő bezzeg majd megmutatja. Ezért rákattint a linkre, amit egy ismerőse status update-jében lát, majd állítólag a) verzióban nem lát semmit, b) verzióban valami gagyi videó tényleg elindul neki, de a lényeg, hogy kikerül status update-be, hogy lájkolta a linket, és akkor további emberek kattintanak rá, és így terjed ez a spam körbe-körbe.

Nem tudom, miért nem kattintottam rá, talán azért, mert az ilyen videókban, amikor nem átverésről van szó, valamilyen belezés szokott folyni, amit én tényleg nem bírok 17 másodpercig nézni. Az is felmerült még bennem, hogy három másodperc után jön a szokásos zombi, és belesikít az arcomba, amit már átéltem párszor, és határozottan nem viseltem jól.

Így történt, hogy ezt a spamet nem küldtem tovább. Baloo büszke lenne rám.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai