Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 15, 2011

Gyerekszáj

Bence beszélgetése Katával ébredés után valamelyik hétköznap délután. - Tudod, hova megyünk, anya? - Hova? - A papához. - Nem megyünk most a papához, majd hétvégén. - Naaa, anyaa, nekem a papa a legjobb barátom!
Még egy kis Tunézia: http://index.hu/kulfold/2011/01/15/kaosz_vagy_felszabadulas_a_tuneziai_zavargas_vege/ , http://www.dailymail.co.uk/news/article-1347336/First-Wikileaks-Revolution-Tunisia-descends-anarchy-president-flees.html Érdekes egyébként, mennyire máshogy indokolja a két cikk a történéseket, és az a helyzet, hogy nekem a magyar cikk indoka tűnik hihetőbbnek. Aztán ki tudja, lehet, hogy mindkét indok egyszerre van jelen. A lényeg, hogy ne legyen nagyon nagy balhé, rendeződjön minél békésebben és gyorsabban a helyzetük.
Holnap lett volna anyu szüli-névnapja, de nem lesz semmi, mert apu megbetegedett. Katáéknak már szóltak is, hogy ne jöjjenek, én meg végül is átmegyek, legfeljebb elkapom, de nem lesz ünneplés, és nem tudom, mi lesz azzal a hatalmas tortával, amit három ember tuti nem tud megenni, de hétnek sikerülhetett volna. Most csalódott vagyok. Nagyon készültem erre. Mindamellett remélem, apu gyorsan megjobbul.

Aktívkodás

Tegnap végre leszedtem a fenyőfát, aztán este kitettük a kuka mellé, és komolyan majdnem elsírtam magam, hogy szegény fenyő megy a szeméttelepre, vagy ahová viszik, pedig milyen szép volt, és mennyire nem dobott le egyetlen tűlevelet sem. Jövő karácsonytól kezdve cserepes fenyőnk lesz, kész, mert nem bírom ezt a stresszt, hogy szegény fát ki kell dobni a végén. Tomi megjavította az előszobában a villanyt, így két év után végre ott is tud világos lenni, még ha kint sötét van is, fenomenális. Ráadásul felszerelt egy mozgásérzékelőt, így nem kell végigbotladozni az előszobán, hogy a túlsó végén lévő kapcsoló segítségével fényt varázsoljunk az éjszakába, hanem csak meg kell közelíteni a szoba küszöbét egy méterre, és már világos is van. Ráadásul be van állítva külön, hogy mekkora külső fényerőnél kezdjen működni, úgyhogy most például ugrálhatok alatta, amennyit akarok, nem kapcsolódik fel. Ez annyira jó, de annyira :) Este elkezdtem a Pán Pétert. Igaz, nincs még két éve, hogy elolvastam, d

:(

Ez most nagyon elszomorított. Remélem, ennél jobban nem fog eldurvulni a helyzet. Nagy kár lenne. Önző vagyok: én szeretem azt az országot.