Verdikt a szememről

Megnézett a szemész az optikában, és azt mondta, valószínűleg a monitor meg a máltai munkahely fullon járatott légkondija durván kiszárította a szememet. Ezért van az, hogy időnként elkezd csípni, meg dől belőle a könny, és ezért csíp a műkönny is. Most az a stratégia, hogy napi ötször cseppentek bele műkönnyet, éjjelre bekenem valami géllel (már kiváltottam, csak nem bírom megjegyezni a nevét), és kb. egy hónap múlva visszamegyek. Van esély rá, hogy addigra elmúlik ez az erős erezettség, és akkor kaphatok kontaktlencsét. Addig nem, mert az is szárítja a szemet, és ha ezt még most direkt szárítjuk is egy kicsit, abból nagy baj lehet.

Bár nem jó hírt hozott a hölgy, megkönnyebbültem. Remélem, segít a műkönny meg a gél. Nem elsősorban a kontaktlencse miatt - egyébként sem szerencsés, hogy ki van száradva a szemem.

Megjegyzések

  1. Gondolom Corneregel (esetleg Artelac). Ez nekem amúgy olyan fura volt először, hogy hogy lehet, hogy ki van száradva a szemem, amikor dől belőle a könny :) (mert amúgy nekem is száraz a szemem, hogy ennek volt-e köze a másik dologhoz, az nem egyértelmű). Most viszont állítsd be a telefonodat csipogni, hogy tényleg becsöpögtess 5x naponta, mert az elején az ember még könnyen elfelejti (én most már megtanultam érezni, amikor kell a műkönny és olyankor tolom). Plusz igyál sok folyadékot és a szaunázást felejtsd el egy időre (bár gondolom amúgy sem az lett volna az első dolgod Bécsben :)) A huzat, ventillátor, stb sem tesz jót neki, a számítógép előtt ülést inkább nem mondom, mert te is azon dolgozol. Amúgy vannak kimondottam kontaklencséhez való nedvesítő szemcseppek, amik nem teszik tönkre (Tears Again spré, ilyet a mopszom használ :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Cornegelt kaptam :) A telefon beállítása jó ötlet, köszi! Én egészen reménytelen vagyok gyógyszerszedésben és hasonlókban, sajnos. Amikor már nem anyu adta be a gyógyszeremet, ha beteg voltam, hanem saját felelősség lett, akkor rendszeresen két hétig tartott az egy hétre kapott gyógyszeradag. Ennyire nem megy. Fel is merült bennem a kétség, vajon alkalmas vagyok-e anyának, mert azért a gyerek gyógyszerét elfelejteni, ráadásul rendszeresen, elég nagy gáz, de amikor Liza kutyám öregedésnek indult, és egyre több nyavalyája lett, megnyugodtam, mert az ő gyógyszereit soha nem felejtettem el, pedig nem állítottam órát miatta.

      Vizet sokat iszom alapból is, próbálok most még többet, a szaunázás meg eddig sem volt napirendi pont :) Ventilátor most már nem lesz körülöttem, a huzattal meg vigyázok. És szurkolok, hogy olyan munkahelyet találjak, ahol nincs légkondi. A máltai cégnél sokszor éreztem azt, hogy fázik a szemgolyóm, vihogtak is rajtam a többiek - hát, most már értem, hogy nem fázott, hanem száradt.

      Ha egyszer eljutok a kontaktlencséig, rá fogok kérdezni a Tears Again sprére, köszi :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai