Közbiztonság Máltán

Amikor kimentem Máltára, még tök büszkék voltak rá a helyiek, hogy náluk mennyire nincs bűnözés, és tényleg nem is nagyon írtak semmilyen bűntényről az újságok, maximum paceville-i verekedésekről, ami meg nem volt olyan meglepő, mivel Paceville a bulinegyed, ahol nagy mennyiségben fordulnak elő részeg illetve beszívott emberek, akik kicsit könnyebben esnek egymásnak, mint józan társaik.

Amikor kint voltam, akkor már jöttek olyan hírek, hogy betörőbandák járják a népszerűbb településeket, és kipakolnak lakásokat, és többször lehetett olvasni Paceville-ből eltűnt, majd később holtan előkerült tinikről és huszonévesekről, meg volt az az eset, amikor egy külföldi pasi hónapokig praktizált Málta legnagyobb kórházában nőgyógyászként végzettség nélkül.

Most viszont minden napra jut valami durva. Van lövöldözés, emberrablási kísérlet, nemi erőszak, fegyveres rablás... Bennem meg felmerül a kérdés, hogy mégis mi ütött az emberekbe, mi történhetett, amitől így megugrott a bűnesetek száma. Alapvetően nem gondolnám, hogy korábban is ennyi rémség történt, csak nem írta meg az újság, mert egy fél Budapest méretű országról beszélünk, ahol azért terjednek a hírek.

Szegény Málta, olyan jó lenne, ha visszatalálna önmagához.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai