Murter - evés

A második estén étterembe mentünk. Gyanúsan üres volt a hely: egész ott-tartózkodásunk alatt egy fia vendég nem tért be rajtunk kívül. Ettől függetlenül jókat ettünk: anyu apró halakat, apu rablóhúst, mi Tomival tenger gyümölcseivel súlyosbított spagettit. Ez utóbbiról annyit mindenképp érdemes elmondani, hogy a Nápolyban kóstolttal ellentétben nagyon finom volt. Érdemes volt tenni még egy próbát. A háttérben egyébként horvát kocsma- és népzene szólt, kifejezetten hangulatos volt, tetszett. Úgy tűnt, mintha a horvátoknak vidámabb népdalaik lennének, mint nekünk. Ilyenkor mindig eltűnődöm, miért vagyunk mi ilyen mélabús nép, de ez most mindegy. Lényeg, hogy kellemes étteremben jót ettünk, ráadásul nem is drágán.

A harmadik estén aztán főztünk. Mindig szoktunk vinni zacskós ételeket, amiket csak be kell hajítani a vízbe, aztán várni, míg elkészülnek, ez mindig beválik. Merthogy van apunak egy jó kis kempingfőzője kis gázpalackkal meg két gázégővel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nehéz

Gumimacik utoljára

Gárdonyi Géza: Isten rabjai