Mozgás, futás

Tomi elégedett velem, én magammal nagyon ritkán. Néhány kilótól szívesen megválnék, részben ezért használom a FitOn appot most már tavaly január óta. Jól motivál, hogy a heti három edzést mindenképp csináljam meg, változatos, rengeteg mozgásforma és edző között lehet válogatni. Ingyenes, de én vettem pro tagságot, ami kicsit többet kínál, és 33 euró egy évre, ami egy-két edzés ára itt, Bécsben. A kilók még megvannak, viszont formálódtam, így se rossz. (Ha nem 15-20 perces videókat választanék, talán más lenne a helyzet, de hát az idő, ugye.)

Gondoltam, befér mellé egy YogaGo is, ami egy kérdőív alapján kiszámolta, hogy nagyon ügyesen választottam teljesíthető célt, így júniusra el is köszönhetek attól a nem túl sok kilótól, csak minden nap végezzem el a szomatikus gyakorlatsort, amit elém raknak. Ezért 15 eurót kellett fizetni, és ha a 30. napon nem látom az eredményt, akkor visszaadják. Szerintem ez lesz, mert el nem bírom képzelni, hogy a napi 8-16 perces semmi kis izék bármit is használnának. Nuku megerőltetés, és abból is gyakorlatonént 3-4 ismétlés, fő a mértéketesség alapon, gondolom. Ez a középhaladó szint, oda sorolt be.

Pár hete szétment a bal térdem, pedig nem is csináltam semmit. Ez már a kor lehet. Mindenesetre nem bírtam kinyújtani, és minden mozdulatnál belehasított a fájdalom, kegyetlen volt. Eleinte kisugárzott a sípcsontomba, a bokámba és a lábfejembe is, sántítottam, és már ott tartottam, hogy orvoshoz megyek. De kb. két hét kenegetéstől és jegeléstől meggyógyult, most megint működik.

Régen jártam futni, főként tavasztól őszig, és kikötésem volt, hogy 15 foknál hidegebb, valamint 27 foknál melegebb időben nem szaladgálok, szóval sosem volt ez valami rendszeres móka. Kivéve a félmaratoni felkészülést, amit éppen tíz éve januártól áprilisig csináltam. A Viola születése előtti évben futottam utoljára, ez 2020, leírni is döbbenet. De most beszereztem egy jóárasított, mezítlábas cipőt, és vasárnap nekiindultam a Duna-csatorna partjának. Régen mindig 5 km-t futottam, és legjobb formámban 31-32 perc alatt ment. Most 3 km-t tűztem ki célul, és nem voltak elvárásaim magammal szemben. Végül 3,7 km lett belőle 32 perc alatt. Ez az idő elég száni, viszont arra büszke vagyok, hogy egyszer sem álltam meg közben, pedig ezzel mindig sok problémám szokott lenni. Azt hittem, szerdán is megyek, de közben 

- csütörtökre bevállaltam egy playdate jellegű mókát, mert nem vagyok normális, arra meg készülni kellett, 

- olyan izomlázam lett, hogy ma, szerdán tudtam először rendesen lépni, de még ma is fájt,

- bár nem volt hideg, profi módon benyaltam egy olyan torokgyulladást, hogy ihaj.

Szóval majd máskor, de remélem, heti egyszer-kétszer azért eljutok nyár végéig.

Ezen kívül szeretnék úszni és falat mászni is. Előbbi valahogy sosem fér bele a napba, utóbbihoz meg itt tanfolyamot kell végezni, hiába jártam otthon rendszeresen, és ez mindig eltántorít. De egyszer ráveszem magam, az biztos.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Gárdonyi Géza: Isten rabjai

Szem