Evés és receptek

Van az a furcsaság, hogy itthon teljesen máshogy eszem, mint bárhol máshol. Sokkal normálisabban, sokkal kevesebbet. Reggel egy szelet gluténmentes kenyér felvágottal és sajttal, hozzá kakaó, ebédre egy tányér valami, amit éppen főztem (ma pl. lecsó, holnap csirkepaprikás - nem főzök minden nap, hanem két-három napra), hozzá egy pohár 100%-os almalé, utána egy sor 50-70%-os csoki, délután némi hámozott szotyi és mandula, később gyümölcs (alma mindig, mellé barack, szőlő, eper, málna, mikor mit lehet épp kapni, amit szeretek), este 7-8 körül némi sajt és kakaó. Közben két-három liter víz meg egy-két pohár pezsgőtablettás lötty, illetve cukormentes szörp, ha épp van itthon. Ez nekem elég is, és így érzem magam legjobban. Bárhol máshol vagyok viszont, irdatlan zabáláson kapom magam. Nem is értem. Nem nézek semmit, egyedül azt, hogy hagyományos kenyeret soha, sehol nem eszem. Marha idegesítő.

Megkérdeztem Tomit, mit szólna, ha csütörtökön egy A farm, ahol élünkből vett receptet próbálnék ki, a fahéjas csirkét, azt mondta, tök jó, csináljuk. Majd elárulta, hogy neki nagy vágya, hogy ókori római recept alapján készült ételt kóstolhasson. Rákerestem, erre kiderült, hogy véletlenül pont fennmaradt egy ókori római szakácskönyv. Először megijedtem, mert az elején latinul vannak a receptek, nem látszik a fordítás, és az én latin szókincsem ennyire erős sosem volt, azóta meg sajnos el is múlt, de szerencsére a második részben ott van minden magyarul. Kicsit beleolvasgattunk, nagyon érdekes. Majd onnan is készül ez-az. Ha más is kedvet kapott, erre találja a szakácskönyvet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nehéz

Gumimacik utoljára

Gárdonyi Géza: Isten rabjai